Dutch Thunder Yaks

Agenda en nieuws

Helaas zijn er nog geen airshows bekend of bevestigd voor het komende seizoen in 2023. Volg ons op deze website of Facebook voor meer nieuws.

Over ons

De Dutch Thunder Yaks is een groep Yak-52 vliegers die hun interesse en krachten bundelen om met deze bijzondere vliegtuigen goed en veilig te kunnen (formatie)vliegen.

 • Agenda 2023

  Helaas zijn er nog geen airshows bekend of bevestigd voor het komende seizoen in 2023. Met de gestegen (brandstof)kosten, toegenomen regelgeving en de tijd welke nodig is om een luchtvaartevenment te organiseren, ziet het er naar uit dat ook 2023 een mager jaar voor luchtvaartliefhebbers zal gaan worden. We zullen onze best doen om op …

  Agenda 2023 Lees meer »


 • Fokker Four 40-jaar 2022

  Fokker Four 40-jaar 2022

  Op 31 augustus 1982 werd de Stichting Fokker Four opgericht. Het veertigjarig jubileum van deze bijzondere stichting werd dan ook op 31 augustus 2022 feestelijk gevierd met een bijzondere jubileum fly-in bij het luchtvaartmuseum Aviodrome. De huidige vier Fokker S.11-jes van Fokker Four vinden namelijk al sinds jaar en dag onderdak in de T2-hangaar bij …

  Fokker Four 40-jaar 2022 Lees meer »


 • Fly-in Gelnhausen 2021

  Fly-in Gelnhausen 2021

  In 2021 konden wij gelukkig de fantastische fly-in op Gelnhausen georganiseerd door Benjamin Schaum bezoeken met 4 vliegtuigen. Hier was ook de gelegenheid om een fotosessie te houden met Jay Selman die was overgekomen vanuit de Verenigde Staten.


Binnen de Dutch Thunder Yaks is er een aerobatic formatie display team gevormd. Zij oefenen en vliegen regelmatig samen zodat anderen ook kunnen genieten van deze historische vliegtuigen. 

Er zijn in Nederland een aantal Yak-52’s geregistreerd. Lees hier meer over de vliegtuigen van de Dutch Thunder Yaks.