Luchtvaartnieuws

Abonneren op feed Luchtvaartnieuws
Reismedia
Bijgewerkt: 51 min geleden

Studenten TU Delft ontwikkelen eerste bemande waterstofvliegtuig

2 uur 43 min geleden

DELFT - Een studententeam aan de TU Delft is een bemand waterstofvliegtuig aan het ontwikkelen dat geen schadelijke gassen uitstoot en non-stop van Nederland naar Marokko kan vliegen. Donderdag presenteerden ze het ontwerp van de ‘Phoenix’.

'Krimp nachtvluchten Schiphol leidt tot hogere ticketprijzen'

3 uur 56 min geleden

SCHIPHOL - Vakantievliegers vrezen de gevolgen van het verminderen of verbieden van nachtvluchten op Schiphol, zoals een meerderheid van de Tweede Kamer wil. “Vluchtschema’s worden in de war geschopt, reizigers krijgen minder vakantie voor hun geld en de ticketprijzen gaan omhoog”, waarschuwen ze. Maar er zijn ook verschillen: Transavia en TUI fly hebben fundamentele bezwaren, terwijl Corendon ook kansen ziet.

EasyJet verbant nootjes uit vliegtuig

5 uur 26 min geleden

LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is gestopt met de verkoop van alle noten aan boord van haar vliegtuigen. Het bedrijf doet dit om passagiers met een notenallergie te beschermen. Ook vraagt het bedrijf aan zijn passagiers om niet langer zelf noten en pinda's mee te nemen en te gebruiken tijdens vluchten.

Bombardier: nog maar 30 commerciële vliegtuigen dit jaar

6 uur 16 min geleden

MONTREAL - In plaats van de eerder voorspelde 35, verwacht Bombardier in 2019 nog maar 30 vliegtuigen aan luchtvaartmaatschappijen te leveren. Dat komt doordat de verkoop van de Q400-productielijn aan Viking Air eerder wordt afgerond dan gepland.

Ondernemingsraad KLM stemde tegen benoeming Ben Smith

6 uur 56 min geleden

AMSTELVEEN - De Ondernemingsraad van KLM heeft tegen de benoeming van Air France-KLM CEO Ben Smith in de Raad van Commissarissen van KLM gestemd. Volgens or-voorzitter Jan Willem van Dijk creëert deze benoeming een "onwenselijke governance situatie die belangenverstrengeling in de hand werkt."

Ben Smith vanaf nu commissaris bij KLM

7 uur 33 min geleden

AMSTELVEEN - Ben Smith, de topman van Air France-KLM, heeft sinds donderdag zitting in de raad van commissarissen van KLM. Ook oud-minister Jan Kees de Jager, de financieel eindverantwoordelijke van telecomconcern KPN, is toegevoegd aan de toezichthoudende raad. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KLM.

Eindhoven Airport kritisch over toekomstadvies Van Geel

7 uur 37 min geleden

EINDHOVEN - Door een te streng afgestelde normstelling voor 2030 is er te weinig ontwikkelruimte voor Eindhoven Airport. Dat stelt luchthavendirecteur Joost Meijs in reactie op het donderdag gepresenteerde advies van oud-staatssecretaris Pieter van Geel voor de toekomst van Eindhoven Airport.

Garuda Indonesia verruilt 737 MAX voor... 737 MAX

7 uur 39 min geleden

JAKARTA - Garuda Indonesia meldde een maand geleden dat ze haar orders voor 49 Boeing 737 MAX 8 annuleert omdat passagiers geen vertrouwen meer hebben in het toestel na de twee dodelijke crashes. Nu is ook bekend wat daarvoor in de plaats komt: de 737 MAX 10 en Boeing 787 Dreamliner.

Kamer reageert positief op rapport Eindhoven Airport

9 uur 4 min geleden

DEN HAAG - Politieke partijen reageren overwegend positief op het rapport over de toekomst van Eindhoven Airport. De luchthaven mag alleen maar groeien als de geluidsoverlast flink wordt teruggebracht, adviseert een commissie onder leiding van oud-staatssecretaris Pieter van Geel.

Minder winst voor Southwest Airlines door Boeing 737 MAX

9 uur 13 min geleden

DALLAS - Southwest Airlines heeft in de eerste maanden van het jaar  fors minder winst gemaakt. De problematiek met Boeing 737 MAX-toestellen, die vanwege veiligheidskwesties aan de grond moeten blijven, zette een rem op de prestaties. Ook het negatieve effect van de shutdown van de Amerikaanse overheid ijlde nog na. Daarvoor had de maatschappij eerder al gewaarschuwd.

Air France vaker naar Chili en Washington D.C.

11 uur 18 min geleden

PARIJS - Air France vliegt komend winterseizoen vaker naar Santiago de Chile en Washington D.C. Ook op verschillende korte en middellange routes gaat de frequentie omhoog bij de Franse KLM-zuster.

Advies: groei op Eindhoven Airport niet meer centraal stellen

12 uur 15 min geleden

EINDHOVEN - Op Eindhoven Airport moet groei niet langer centraal staan en de geluidsoverlast moet in 2030 met dertig procent zijn teruggedrongen ten opzichte van 2019. Dat stelt oud-staatssecretaris Pieter van Geel voor in een advies dat hij donderdagochtend overhandigde aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

ACJ319neo voor het eerst de lucht in

12 uur 26 min geleden

HAMBURG - De Corporate Jet-versie van de Airbus A319neo heeft woensdag voor het eerste een testvlucht gemaakt bij de fabriek in Hamburg. De vlucht verliep zonder problemen en duurde 1 uur en 55 minuten.

Argentijnse piloten sluiten zich aan bij nationale staking

13 uur 48 min geleden

BUENOS AIRES - De Argentijnse pilotenvakbond APLA sluit zich aan bij de nationale staking die op 30 april wordt georganiseerd. Daardoor dreigt het binnenlandse en internationale vliegverkeer in Argentinië ernstig te worden verstoord.

Paul Melkert: Gas

14 uur 5 min geleden

Als luchtvaartpersoneel vervoer je de mensen meestal, maar zélf word je ook nog wel eens vervoerd. Tussen hotel en luchthaven op een plek die niet je thuishaven is bijvoorbeeld. En zo variabel ervaringen met een luchtvaartmaatschappij kunnen zijn is dat niet anders met het crewvervoer over de weg. Je treft er van alles, van chauffeurs die tijdens het rijden in slaap vallen tot gemiste-kans-Verstappens en alles wat er tussen zit.

Tweede Kamer wil minder nachtvluchten op Schiphol

15 uur 5 min geleden

DEN HAAG - Steeds meer partijen in de Tweede Kamer willen het aantal nachtvluchten op Schiphol verbieden of sterk reduceren. Regeringspartijen D66 en ChristenUnie sluiten zich hier bij aan.

Boeing-affaire drukt Norwegian dieper in rood

15 uur 9 min geleden

OSLO - Budgetvlieger Norwegian Air heeft zijn verlies in het eerste kwartaal flink zien oplopen, nu het bedrijf zijn Boeings van het type 737 MAX aan de grond moet houden wegens veiligheidsproblemen. De extra kosten die daar mee gemoeid zijn doen besparingen teniet.

Lufthansa schaart zich pal achter Europese Unie

wo, 04/24/2019 - 21:32

FRANKFURT - Lufthansa schaart zich pal achter de Europese Unie. In de aanloop naar de Europese Verkiezingen van eind mei is een Airbus A320 voorzien van de tekst ‘SayYesToEurope’ op de romp. Met die politieke boodschap probeert de Duitse airline Europeanen over te halen te stemmen op pro-EU partijen.

DDA Classic Airlines stelt start vliegseizoen uit

wo, 04/24/2019 - 16:21

LELYSTAD - DDA Classic Airlines heeft de start van het vliegseizoen met haar DC-3 Dakota moeten uitstellen. Reden is dat het aangevraagde commerciële vliegvergunning nog niet is verleend. Deze AOC is nodig om maximale operationele en commerciële vrijheid te hebben.

Passagiers zijn steeds meer kwijt aan ruimbagage

wo, 04/24/2019 - 15:55

SCHIPHOL - De kosten voor het inchecken van ruimbagage zitten flink in de lift. In de afgelopen twee jaar stegen de bagagetarieven op vluchten binnen Europa met gemiddeld vijftien procent, zo blijkt uit onderzoek van Beslist.nl.

Pagina's